2015

1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?Ja, ganska många grejer. Jobbade på midsommarafton, var på bokmässan, tågluffade, ni vet såna grejer. Och var i Rom! Och gick upp på Peterskyrkans kupol och tak! Asså så här va; Jag gjorde så himla många nya grejer 2015. Det var ett bra år på det sättet.

2. Höll du några av dina nyårslöften? Nej, men det beror antagligen på att jag inte lovade nåt.

3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år? Ja, visst. Folk förökar sig som fan.

4. Dog någon som stod dig nära? Nej, inte nära direkt. Men nära ändå, liksom.

5.Vilka länder besökte du? Danmark, Tyskland, Tjeckien, Slovakien, Österrike, Ungern, Rumänien, Serbien, Kroatien, Slovenien och Italien.

6. Är det något du saknar år 2015 som du vill ha mer av år 2016? Tid och ork, typ. Och lite jävla medmänsklighet.

7. Vilket datum från år 2015 kommer du alltid att minnas? 27 juli till 21 augusti. Och 20 till 24 oktober. Pga då var jag på RESA. Kommer förmodligen också att minnas mormorns födelsedag eftersom jag fick henne att gråta då.

8. Vad var din största framgång 2015? Blev erbjuden jobb på konstvetenskapliga institutionen för att de av nån anledning tycker att jag verkar seriös och duktig.

9. Största misstaget? Nä, skulle aldrig. Eller ja alltså jag petade ju in fingret i en stavmixer då. Det kanske räknas.

10. Har du varit sjuk eller skadat dig? Se ovan. Och så pajade jag fötterna på tågluffen, har inte kunnat gå som folk sen i augusti. Tummen upp!

11. Bästa köpet? Skorna som ändå räddade resan. Vill inte tänka på hur det hade gått om jag inte hade investerat i riktiga promenaddojor. Och så själva Interrailpassen så klart, och allt som hade med det att göra. Och de små prydnadsgrejerna jag köpte i Rom. Och träningsshortsen som jag hade under kjol i helvetesheta högsommarvärmen. Min svettiga röv höll sig rimligt sval och torr även i trettiåttagradiga Serbien och jag behövde inte sitta som en dam en enda gång.

12. Någon person från året som du vill prisa? Alla som reste sig och hjälpte till och visade att åtminstone en del av oss är rimliga.

13. Vem betedde sig illa i år? Alldeles för många. Alla som gnäller om kris och kollaps när det går bra för Sverige. Alla som vill bygga murar omkring oss istället för att hjälpa. Alla som säger att vi inte har råd och alla som skickar hatmejl till de som räddar flyktingar på havet. Bland annat. Många var as 2015 tyvärr.

14. Vad spenderade du mest pengar på? Den där tågluffen va. Och kurslitteratur som vanligt.

15. Gjorde någonting dig riktigt glad? Ja alltså det här resandet då. Och när människor gjorde snälla och fina saker. Och när jag fick en resa i födelsedagspresent. Och helt random tillfällen då jag kom på hur tramskär jag är.

16. Vilken låt kommer alltid att påminna dig om 2015? Ingen tror jag. Hur har det gått till?! :o

17. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år? Jag vet inte. Lite både och? Det har varit ett tungt år för världen och jag blir ledsen och frustrerad när människor som behöver hjälp inte får det.

18. Vad önskar du att du gjort mer? Haft ork att hjälpa. Och lagat mer s.k. riktig mat.

19. Vad önskar du att du hade gjort mindre? Bingetittat på serier som jag redan har sett.

20. Hur spenderades julen? I Nora med svärfamiljen, sen i Hallsberg med mina familjer. Fin jul.

21. Blev du kär i år? Nej, jag var redan kär.

22. Favoritprogram på TV? På Spåret. Och massa program på min nya favvokanal Investigation Discovery. Jag hittade den hemma hos mamman pga har ju ingen egen teve.

23. Har du börjat hata någon/något i år som du inte hatat innan? Sysslar inte med sånt.

24. Bästa boken du läst i år? Asså jag har ju läst på samma skönlitterära verk sen förra århundradet typ. Och så har jag läst massa facklitteratur. Så jag säger Fangasm av Katherine Larsen och Lynn Zubernis. T.ex.

25. Årets största musikaliska upptäckt? Jag vet verkligen inte. Skämmigt.

26. Vad ville du ha, och fick? Ett rimligt extrajobb och möjlighet att betala hyran när mina CSN-veckor tar slut.

27. Vad ville du ha, men fick inte? Asså… Jag tror att jag fick det mesta jag ville ha. Utom en rimlig regering och lite jävla medmänsklighet i världen, förstås.

28. Favoritfilm från 2015? Jag har sett så jävla lite film (skämmigt) men jag har sett Star Wars.

29. Nämn en sak som förgyllde 2015? A men alltså jag tjatar ju om mina resor va.

30. Hur skulle du beskriva din klädstil år 2015? Öh… Jag tror att jag har varit påklädd. Ibland har jag tom haft vuxenbyxor.

31. Vad räddade dig från galenskap i år? Va? Inget.

32. Vilken kändis var du mest sugen på? Jag vet inte. Fråga min make, han har nog koll.

33. Vilken politisk fråga gick du mest igång på? Flyktingkatastrofen.

34. Vem saknade du? Lester.

35. Viktigaste läxan du lärde dig 2015? Jag har nog inte lärt mig nåt.

36. Citera en låttext som sammanfattar 2015 för dig. Det här är inte en låttext: https://www.youtube.com/watch?v=hmoU05_Fr5A

Jag har stjäl-lånat listan hos Caro <3